De Oltrepò Pavese

de moeite van het ontdekken waard

 

 

 

 

 

 

 

Vakantie in de wijngaarden en heuvels van Noord Italie

 Italie unplugged:
Vakantie in het authentieke Italie 

Deze website gaat over een in het buitenland nog vrijwel onbekend wijngebied in Noord Italië, de Oltrepò Pavese. Dit gebied staat ook bekend als het Toscane van Noord Italie en ligt slechts 50 km ten zuiden van Milaan. Wij hebben dit gebied tijdens een verblijf in Pavia leren kennen als betoverend mooi en zeer de moeite van het ontdekken waard. In 2008 zijn we definitief naar de Oltrepò geëmigreerd nadat we hier onze droom-vakantiewoning hadden gevonden. En nu proberen we Italië-gangers uit Nederland en daarbuiten ook enthousiast te maken voor dit gebied, dat nog het echte traditionele Noord Italiaanse leven kent. Dit deel van Italië kent geen toerisme en is niet op toeristen ingesteld, het is Italië zoals de Italianen het bedoeld hebben. Wijzelf noemen het ook wel "Italië unplugged".

Kaart vakantie gebied oltrepo pavese italie
fietsen in de heuvels van de oltrepo pavese italie

Presentatie van het vakantiegebied

Op deze site vindt u alleerst een algemene beschrijving van de Oltrepò Pavese, de ligging en de kenmerken, dit alles uiteraard geïllustreerd met vele foto's, die we op verkenningstochten vanuit ons vakantiehuisje zelf gemaakt hebben. Daarna presenteren we u de mogelijke activiteiten, waarvoor dit gebied bij uitstek geschikt is: wandelen, wielrennen/MTB, toeren, uitstapjes maken en eten en drinken.

 

Voor een uitgebreide digitale reisgids verwijzen we u graag naar de Iphone App Marvelous Milan & More, die voor een paar euro bij de iTunes store te koop is.

Ons vakantiehuis B&B in Italië

Ook presenteren we u kort ons vakantiehuis Bed & Breakfast waar u eventueel kunt verblijven als u dit gebied zou willen bezoeken, dit onder verwijzing naar de website van Vakantiehuis Italie Villa I Due Padroni B&B.

 

Luxe vakantiehuis in de mooie heuvels van de Oltrepo Pavese, Lombardije gelegen tussen de wijngaarden met panoramisch uitzicht. Zeer ruim appartement voor max 6 personen met privé uitzichtsterras, volledige woonkeuken, verblijfsruimte en tuin met zwembad. Uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden direct vanuit de Villa. Kookworkshop, wijnproeverij, culinair arrangement mogelijk. We zijn hondvriendelijk.

-------------------------------------------------------------

Lees nu ook over onze emigratie avonturen in ons boek

Italiaanse Toestanden - Leven en overleven in Italie

De eerste hoofdstukken zijn gratis te downloaden!

vakantiehuis in de wijngaarden